Tics

Tics zijn ongecontroleerde bewegingen die over heel je lichaam kunnen voorkomen en die tevens zeer hardnekkig kunnen zijn. Er kunnen periodes zijn in je leven dat je er veel last van hebt. Wil je van deze dwangmatige neiging vanaf? Wil je jezelf weer onder controle krijgen en weer meer energie steken in de zaken die belangrijk in je leven zijn?

Hypnotherapie helpt je hierbij om je te verlossen van de tics, en tegelijk nemen we ook de oorzaak van de stress aan, op de wijze die voor jou het beste is.

Nagelbijten

Nagelbijten doe je wanneer je je verveelt, angstig bent of gespannen voelt. Het onderbewustzijn gebruikt het nagelbijten als mechanisme om met angst, onzekerheid of verveling om te gaan. Diep in je onderbewuste zet een hinderlijk patroon jou ertoe aan om steeds opnieuw je nagels af te bijten. Het is echter perfect mogelijk om met hypnose te stoppen met nagelbijten.

Nagelbijten kun je voor eens en altijd afleren door in je onderbewustzijn een ongewenst patroon weg te werken, namelijk het patroon dat jou ertoe aanzet om in bepaalde situaties je nagels af te bijten.

Dit hinderlijke patroon kun je met de hulp van een hypnotherapeut vervangen door een positieve en opbouwende gewoonte, waarmee je een betere uitweg vindt voor gevoelens van nervositeit, angst of verveling.

Tandenknarsen

Tandenknarsen is een automatische reactie van ons lichaam die wordt gestuurd door het onderbewuste. De meest voorkomende oorzaak is stress. Soms ervaart men onbewust stress en uit zich dit in de dag en nacht door tandenknarsen en/of kaakklemmen.

Om dit proces te laten stoppen, maken we bij hypnose contact met dit onderbewustzijn en programmeren we dit opnieuw zodat dit foutieve signaal niet langer uitgezonden wordt en kunnen ook de achterliggende oorzaken worden aangepakt. Hiermee pak je het probleem bij de oorzaak aan en ben je helemaal van het tandenknarsen verlost.

Tics

Tics zijn korte, plotselinge en ongecontroleerde bewegingen of geluiden die iemand ongewenst maakt. Deze kunnen overal in het lichaam voorkomen. Er kan sprake zijn van motorische tics en vocale tics.

Tics kunnen zeer hardnekkig zijn. Meestal zijn er periodes in je leven dat je er veel last van hebt en tijdens andere periodes heb je er dan weer minder last van.

Het begint vaak als een onderbewuste manier om spanning of stress te uiten. Soms blijven deze tics nog heel lang doorgaan, ook al is de stressfactor al lang verdwenen. Door hypnotherapie gaan we deze krachtige onderbewuste stromen gebruiken om andere doelen in je leven te bereiken. Daarnaast pakken we de oorzaak van de stress aan op een gepaste manier.