Banner Hypnose

Hypnose

Wat is hypnose ?

Hypnose is een bepaalde geestestoestand die je zelf of onder begeleiding van een hypnotherapeut kunt bereiken. Tijdens deze toestand wordt er directe toegang gegeven tot je onderbewuste. Hierdoor kun je diepliggende problemen aanpakken – bijvoorbeeld angsten of verslavingen – die je belemmeren in je persoonlijke groei.

Het woord is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos‘, dat ‘slaap’ betekent. Maar hypnose is geen slaap, je blijft altijd bij bewustzijn en kunt gewoon praten. Hypnose is ook niet te verwarren met meditatie waarbij je juist je hoofd leeg maakt. Met hypnose probeer je actief veranderingen te veroorzaken.

En hypnose is eigenlijk… helemaal niet zo bijzonder. Want ieder mens komt wel een paar keer per dag in een staat van hypnose. Bijvoorbeeld als je gefascineerd naar een film kijkt of verdiept bent in een spannend boek, en geen notie hebt van wat er om je heen gebeurt. Je bent zo gefocust dat je alles om je heen even vergeet.

Hypnose is een staat van diepe rust en trance, waarin je lichaam en geest zich volledig ontspannen en daarom is het een heel prettig gevoel. Jouw therapeut brengt je in die diepe rust, en toch blijf je elk moment de controle houden over je eigen wil.

Door hypnose krijg jij de beste versie van jezelf.

 

DE VERSCHILLENDE BEHANDELINGEN

Angsten en fobieën

Angsten en fobieën

Iedereen heeft wel eens angst, dat is heel normaal. Angst is een natuurlijke reactie op dreigend gevaar. Wanneer je echter voortdurend angstig bent zonder dat er een duidelijk gevaar dreigt, is er meer aan de hand.

Gezondheid

Gezondheid

Soms is het moeilijk om gezond te leven door bijvoorbeeld te veel stress, slecht slapen, weinig gezonde voeding… Dan kan hypnose je net die steun bieden die je op dat moment nodig hebt.

Kinderhypnose

Kinderhypnose

Het leven van een kind bestaat vooral uit ontdekken, leren en uitproberen. Toch kan een kind stress ervaren en met heel wat moeilijkheden kampen zoals leerproblemen, angsten, stress… En dit kan zich, net zoals bij volwassenen, uiten op lichamelijk en emotioneel gebied.

Ontplooiing

Ontplooiing

Je moet hard en slim werken, doorzetten, want het valt zo maar niet in je schoot. Er worden veel eisen gesteld, zowel op het werk als in je privéleven. Je hebt het gevoel dat je continu een tandje moet bijsteken, maar je hebt steeds minder energie en je kan je moeilijker concentreren. Ook je nachtrust lijdt er onder. Het besef dat je moet spreken voor een groep doet je een zweetaanval krijgen. Wanneer is het genoeg? Hoe moet je hier mee omgaan?

Persoonlijke groei

Persoonlijke groei

Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Ben je op zoek hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten? Hypnose kan je hierbij helpen. 

Andere kijk op voeding

Andere kijk op voeding

Heb je verschillende diëten geprobeerd, waarna de kilo's er gewoon weer bij kwamen? Of merk je dat je altijd grijpt naar chocolade of andere zoete eetwaren? Of heb je misschien een eetstoornis ontwikkeld? Samen kijken we wat hypnose voor jou kan betekenen.

Verslaving

Verslaving

Ervaar je een verslaving die je zelf niet onder controle kan houden, zoals roken, alcohol, gokken….? Hypnose kan worden gebruikt om verslavingen te behandelen, om je te helpen en te ondersteunen om over je verslaving te geraken.

Tics

Tics

Tics zijn ongecontroleerde bewegingen die over heel je lichaam kunnen voorkomen en die tevens zeer hardnekkig kunnen zijn. Er kunnen periodes zijn in je leven dat je er veel last van hebt. Wil je van deze dwangmatige neiging vanaf? Wil je jezelf weer onder controle krijgen en weer meer energie steken in de zaken die belangrijk in je leven zijn?  Hypnotherapie helpt je hierbij om je te verlossen van de tics.