Reiki wordt vertaald als universele energie. Letterlijk vertaald uit het Japans betekent het “kracht van de zon”.

Reiki is een vorm van energieoverdracht. De helende energie werkt zowel op lichamelijk als op geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau.

Reiki werkt als de zachte stroom van liefde die het natuurlijke vermogen van het lichaam activeert om zichzelf te genezen en in balans te brengen. De eigenlijke behandeling bestaat uit rustige handoplegging.

Er hoeft geen diagnose te worden gesteld, de energie volgt zijn eigen weg en iedereen krijgt precies wat hij of zij nodig heeft.

Op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau word je je bewust van de blokkades die onbewust zijn opgebouwd als zelfbescherming. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd. Reiki geven is even ontspannend als Reiki ontvangen omdat de energie door de gever en de ontvanger stroomt.

Er wordt niet met eigen energie gewerkt, waardoor ook geen ziektes of spanningen doorgegeven kunnen worden.

HET MOOIE VAN REIKI IS DE EENVOUD.

Door Reiki te ontvangen, wordt je zelfbewustzijn vergroot en daardoor je ontwikkeling en groei in gang gezet.

Overweeg je een Reiki behandeling te nemen? Ga dan eerst bij een behandelaar op bezoek. Laat je voorlichten over zijn of haar behandelingsmethode. En weet dat Reiki geen vervanging is van de reguliere geneeskunde.

Reiki helpt ziekte te voorkomen, of om sneller te helen. Reiki is bovenal een aanvulling op andere geneeswijzen.

Heb je uiteindelijk bewust voor Reiki gekozen, dan pas weet je wat Reiki is, wat het inhoudt, en nog belangrijker wat het voor jou kan betekenen. Want als je er voor gekozen hebt, kan Reiki een werkelijke verrijking zijn en een zeer krachtig hulpmiddel, niet alleen op fysiek en geestelijk niveau, maar ook ter bewandeling van je spirituele pad.

Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier.