Ontplooiing

Je moet hard en slim werken, doorzetten, want het valt zo maar niet in je schoot. Er worden veel eisen gesteld, zowel op het werk als in je privéleven. Je hebt het gevoel dat je continu een tandje moet bijsteken, maar je hebt steeds minder energie en je kan je moeilijker concentreren. Ook je nachtrust lijdt er onder. Het besef dat je moet spreken voor een groep doet je een zweetaanval krijgen. Wanneer is het genoeg? Hoe moet je hier mee omgaan?

Hypnose kan je helpen je grenzen aan te geven, je stress te verminderen, je perfectionisme in bedwang te houden, enz… Hypnose helpt je om jouw innerlijke kracht blijvend terug te vinden, te activeren en te versterken. Hierdoor vind je jezelf terug en sta je daardoor stabieler in je leven.

Ontdek hoe je met hypnose weer helemaal jezelf kunt zijn, vol zelfvertrouwen, rust, voldoening en liefde voor jezelf.

Burn-out

Een burn-out ontstaat na een langdurige periode van stress en/of roofbouw van je energie. Hierdoor ben je geestelijk en lichamelijk opgebrand en uitgeput. Door maar door te blijven gaan en niet aan te voelen dat de reserves op zijn, raakt men volledig uitgeput.

Met hypnotherapie wordt er gewerkt aan wat de oorzaak is van de burn-out. Vaak ontstaat het door onbewuste patronen die in de jeugd begonnen zijn en die meegegroeid zijn met het ouder worden.

Hypnotherapie werkt aan het bewust worden van automatische patronen en negatieve gedachten om deze vervolgens om te zetten in functionele patronen en positieve gedachten. Het kan je leren om op een andere manier om te gaan met bepaalde situaties of gedachten, zodat je weer de controle terug krijgt over jezelf. Dit zorgt ervoor dat je je energieker, positiever en sterker voelt. Tijdens hypnose wordt het helder wat er ten gronde ligt van je burn-out. Hypnotherapie werkt ook geweldig bij het herkennen van je grenzen, het aangeven ervan en werken aan preventie zodat je een terugval kan voorkomen.

Concentratieproblemen

Concentratie geeft aan hoe lang en intensief jij je aandacht op iets kunt richten. De kunst om je goed te kunnen concentreren is waardevol. Concentratie is ontzettend belangrijk en problemen hierbij kunnen erg lastig zijn. Concentratieproblemen kunnen verschillende vormen en maten aannemen. Dit resulteert dan ook nog eens in extra stress.

Hypnose kan je helpen om je concentratieproblemen onder controle te krijgen. Je concentratieproblemen worden vervangen door een nieuw, positief gedrag van optimale focus. Je onderbewustzijn wordt door de hypnotherapeut aangespoord om nieuw, positief gedrag in de plaats te stellen, en jij kan verder kan met een geconcentreerd bewustzijn. Zo kan jij je focussen op wat jij echt wilt.

Faalangsten

Faalangst kan op verschillende manieren worden geuit. Mensen die last hebben van faalangst hebben voornamelijk een negatief beeld van zichzelf.

Vaak ontstaat faalangst door ingrijpende of traumatische ervaringen uit het verleden.

Als gevolg van faalangst kun je minder gaan presteren. Dit zorgt ervoor dat je in een vicieuze cirkel terecht komt die ervoor zorgt dat de angst om te falen alleen maar groter wordt. Dit is allemaal het gevolg van het gebrek aan zelfvertrouwen, het lage zelfbeeld en de angst om te falen.

Hypnotherapie zorgt dat je kunt omgaan met deze angstgevoelens, zodat ze niet langer je leven beheersen. Met behulp van hypnose en hypnotherapie is het mogelijk om faalangst op een effectieve manier te behandelen. In een aantal sessies wordt de kern van de oorzaak opgespoord en wordt er gericht gewerkt aan een oplossing voor jouw probleem.

Perfectionisme

Wanneer je perfectionistisch bent, betekent dit dat je hoge eisen aan jezelf stelt. Perfectionisme kan leiden tot een depressie, burn-out, anorexia, uitstelgedrag en angsten.

Om perfectionisme te veranderen is het belangrijk om je overtuigingen die leiden tot perfectionisme te onderzoeken en wanneer die ongezond voor je zijn, die te veranderen.

Wanneer je gewend bent om altijd perfectionistisch te zijn, kan het heel lastig zijn om de boel de boel te laten wanneer dit nodig is om je stressniveau te verlagen. Dit is gedrag dat je kan oefenen en stimuleren met hypnose. Door hypnotherapie gaan we op een krachtige manier naar je onderbewustzijn, om daar veranderingen aan te brengen zodat je daarna jezelf de zachtheid en zelfacceptatie kan geven waar je zo naar verlangt.

Slecht presteren

Een negatieve mindset en slecht presteren kan door hypnose uitgeschakeld worden, waardoor je weer je maximale rendement kan tonen. Er is slechts één voorwaarde: je moet het een kans durven geven. Zo leer je je focussen op je kerntaak. Daarbij worden alle andere factoren in je hoofd uitgeschakeld: thuissituatie, fysieke twijfel, slecht slapen… Dan nemen we door hoe we lichaam en geest in balans kunnen brengen zodat je én rust hebt in je hoofd én geconcentreerder kan werken.

Plankenkoorts (spreken voor groepen)

Rationeel weet je dat je veilig bent, dat het allemaal goed komt. Maar je voelt je zo niet. Ergens diep in jou zendt iets een zeer krachtig signaal dat angst creëert. Je hart gaat sneller slaan, je voelt het in je darmen… Je bent gewoon bang, plankenkoorts verlamt je.

Je kunt plankenkoorts en elke soort van angst dat hoort bij spreken in groepen volledig overwinnen met hypnose en hypnotherapie.

Met hypnotherapie gaan we aan de slag met dat krachtige deel van je, je onderbewustzijnom de plankenkoorts op te lossen. We stellen dat onderbewustzijn open om het opnieuw te programmeren… Alleen op die manier kan je de problemen bij de oorzaak aanpakken.

Stress

Stress is slechts een klein woord, maar het kan heel vervelende gevolgen hebben. Stress gaat gepaard met allerlei fysieke en mentale ongemakken zoals hoofdpijn, versnelde hartslag, opgejaagdheid. Voel je dat het soms allemaal een beetje te veel wordt, dat je je niet meer optimaal kunt ontspannen? Zodra je stress ervaart als iets wat je leven beheerst, is het tijd om in te grijpen.

In plaats van de symptomen aan te pakken haalt hypnotherapie de oorzaak van het probleem naar boven, om dit op een efficiënte manier op te lossen.

Hypnose kan je helpen om je stress te verminderen en je helpen ontspannen en stress onder controle te krijgen. Tijdens een hypnosesessie herprogrammeren we je onderbewustzijn om dat oude, negatieve gedrag te schrappen, en een nieuw, positief gedrag in de plaats te stellen. Hypnose helpt waardoor bepaalde stressvolle situaties niet meer zo ervaren worden.

Slecht slapen

Een goede nachtrust is belangrijk. Als je beter slaapt, zal je je de volgende dag fitter voelen en productiever zijn.

Vaak ligt stress of spanning aan de oorzaak van slaapproblemen. Met hypnose zoeken we naar de wortels van deze spanningen en leer je hoe je ermee kunt omgaan.