Heb je verschillende diëten geprobeerd, waarna de kilo's er gewoon weer bij kwamen? Of merk je dat je altijd grijpt naar chocolade of andere zoete eetwaren? Of heb je misschien een eetstoornis ontwikkeld?

Ontdek hoe hypnose en hypnotherapie je kunnen helpen om een andere kijk op voeding te krijgen waardoor je je beter in je vel zal voelen.

Chocolade- en zoetwarenverslaving

Een chocolade- of suikerverslaving is een verslaving van een bepaalde gewoonte. Eet jij vanwege emoties of uit verveling?

De oorzaak van deze verslaving wordt aangepakt tijdens de hypnotherapiesessie. De ongewenste patronen en associaties die leiden tot je 'snoepverslaving' worden direct aangepakt. Je onderbewustzijn wordt ingeprent dat snoep en chocolade helemaal niet zo lekker zijn.

Hypnose heeft tot doel om de ongewenste patronen en associaties voorgoed uit te schakelen en de nieuwe overtuigingen stevig te verankeren in je onderbewustzijn.

Eetstoornissen

Mensen met een eetstoornis piekeren veel over eten, hun gewicht of de vorm van hun lichaam. Ze hebben vaak een vertekend zelfbeeld. Hypnotherapie bij eetstoornissen richt zich op het onderbewustzijn en helpt mensen om de balans weer terug te vinden. Hypnose helpt, want de oorzaak van eetstoornissen ligt in het onderbewustzijn. Hypnose legt de oorzaak of de onderliggende gedachte in je onderbewustzijn bloot. Ook worden de eventuele problemen met het zelfvertrouwen/zelfbeeld aangepakt. Met hypnotherapie bij eetstoornissen kun je negatieve emoties en slechte gewoontes ombuigen en jezelf weer in balans brengen.

Gewichtscontrole en gezond vermageren

Afslanken met behulp van hypnose is een veilige en gezonde manier. Dat komt omdat de hypnotherapeut natuurlijke en positieve gewoontes zal installeren. De hypnotherapeut bespreekt met jou wat je valkuilen zijn, en installeert in je onderbewuste een gezonde relatie met voedsel. Zo zal je sneller een voldaan gevoel hebben, kleinere porties nuttigen, en je eetgewoontes zullen ook een stuk gezonder zijn. Afvallen door hypnose is een totaal andere benadering, waarbij de hypnotherapeut rekening houdt met de enorme invloed van het onderbewustzijn op jouw doen en laten.

Hypnose zorgt niet alleen voor een gezondere levensstijl; het zorgt ook voor een beter zelfbeeld en meer zelfvertrouwen.