Persoonlijke groei

 Wil jij de volgende stap maken in jouw persoonlijke groei? Ben je op zoek hoe je je zelfvertrouwen kan vergroten? Hypnose kan je hierbij helpen. 

Het kan helpen om achter jouw positieve eigenschappen te komen en om positief te denken, maar onder hypnose kunnen we ook onderzoeken welke jouw belemmeringen zijn en wat voor invloed die hebben op jou.

Innerlijke sterkte

Hypnose wordt als methodiek gebruikt om bepaalde gedragingen of gewoonten te veranderen of om je te leren omgaan met lastige gevoelens. Maar hypnose kan ook ingezet worden bij stress of bij het ondersteunen van allerlei andere problemen.

Via hypnose kom je in contact met je onderbewuste en leer je dit belangrijk deel van jezelf kennen, je emoties, je kwaliteiten, je mogelijkheden… je innerlijke sterkte. Vooral dat laatste kan dan tijdens de hypnose erg versterkt worden.

Succesvol worden

Tijdens de hypnosesessie gaan we kijken naar die blokkade in je hoofd die je ervan weerhoudt om succesvol te zijn. Die blokkade komt voort uit een bepaald ‘programma’ dat jij in je hoofd hebt zitten.

We gaan met hypnose met je focus en doel aan de slag en aangezien dit voor iedereen anders is, krijg je een persoonlijke aanpak bij hypnotherapie. Tijdens een hypnosesessie herprogrammeren we je onderbewustzijn om dat oude, negatieve gedrag te schrappen, en een nieuw, positief gedrag in de plaats te stellen.

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen speelt een belangrijke rol in ons leven. Iemand met gebrek aan zelfwaarde of een negatief zelfbeeld zal zich geremd voelen om de dingen te bereiken die hij/zij voor ogen heeft.

Het gebrek uit zich onder meer in het niet bereiken van levensdoelen, het niet volledig benutten van al de capaciteiten en een voortdurende onzekerheid.

Hypnose en hypnotherapie communiceren direct met het onderbewustzijn om zo een negatief zelfbeeld bij de wortel aan te pakken. Door hypnotherapie zal het zelfvertrouwen sterk vergroot worden. Tijdens de hypnose worden immers de schadelijke gedachtepatronen in je onderbewustzijn vervangen door een positieve, realistische en opbouwende kijk. Bewust zijn van de eigen kracht en aanleg is noodzakelijk om je zelfvertrouwen te ontwikkelen en vat te krijgen op je leven. Na de hypnosesessie stap je met een positief zelfbeeld en vol zelfvertrouwen je leven weer in.

Loslaten

We zijn zo gehecht aan ons leven en wat ons omringt - de mensen, de dingen - dat we alles krampachtig proberen vast te houden. We denken namelijk dat daar de reden van ons geluk in zit. Als we dan toch iets verliezen (of moeten opgeven), proberen we dat uit alle macht vast te houden of terug te krijgen. En als we niet meer vasthouden aan zekerheid, dan kunnen we loslaten.

Via hypnose kunnen we de oude onverwerkte zaken gaan opruimen. Met behulp van hypnose helpen we je beter om te gaan met je verleden en kunnen we er voor zorgen dat je eindelijk je verleden achter je kan laten. Je laat als het ware bepaalde zaken los. Via de hypnosesessie wordt er ook gezorgd dat je vanaf dan beter voor jezelf zal zorgen, grenzen kan trekken, sterker in je schoenen staat en meer zelfvertrouwen hebt.